top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Σύνδεσμος Συριανών Λαμπρή Διάλεξη Περί Των Ευεργετών Της Σύρου

Στον ζεστό και αξιόλογο χώρο που στεγάζεται ο Ιστορικός Σύνδεσμος Συριανών πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Διάλεξη – Ομιλία «Δυο Ονόματα Μια Ιστορία» αφιερωμένη στους Μεγάλους, Σημαντικούς Και Σπουδαίους σε παγκόσμιο επίπεδο Ευεργέτες της Σύρου Αδελφούς Βαρδάκα Και Αδελφούς Ρεθύμνη.

Ομιλητής ηταν ο Δημοσιογράφος-ερευνητής και ιστοριογράφος Παναγιώτης Κουλουμπής


Στην κατάμεστη αίθουσα ομιλιών του Συνδέσμου παραβρεθήκαν και τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί και Αξιόλογοι Συριανοί που ζουν στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδος που ήρθαν ειδικά εκείνη την βραδιά για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση καθώς και φίλοι της Σύρου και της ιστορίας της αγκαλιάζοντας με στοργή, σεβασμό και αγάπη αυτήν την προσπάθεια για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους εξαίρετους αυτούς Έλληνες και Συριανούς.

Μεταξύ των εκλεκτών και ξεχωριστών προσωπικοτήτων βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Κύριος Γιώργος Λεονταρίτη, Η Κυρία Άννα Βαφέα, Ο γνωστός Σκηνοθέτης Μένουσας Μανουσάκι μετά της συζύγου του κινηματογραφικής παράγωγου Μαρία Μανουσάκι, Η Γνωστή συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου, η επίσης γνωστή συγγραφέας Γιώτα Αγγελόπουλου, Ο Συριανός διάσημος ζωγράφος Πέτρος Καραβέβας, η Καθηγήτρια Τινά Μπακοπούλου, άνθρωποι του Επιχειρηματικού, του Ναυτιλιακού και επιστημονικού κόσμου, Καλλιτεχνών και εξεχόντων προσωπικοτήτων, καθώς Δημοσιογράφων του Έντυπου και Ηλεκτρονικού τύπου και λογοτεχνών Συριανών και όχι μόνο.

Ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Βαρθαλίτης εκδότης του γνωστού Ιστορικού Περιοδικού Συριανά Γράμματα.

Η διάλεξη ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κύριο Δημήτρη Βαφέα να αναφέρεται στο σπουδαίο έργο και τις πολλές δραστηριότητες του κυρίου Κουλουμπή και στην συνέχεια ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα με γλαφυρό τρόπο που διακρίθηκε με τον θαυμάσιο αφηγηματικό του στυλ και τα βίντεο που επώαζαν με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και διακριτική μουσική.

Αξιοσημείωτο ηταν όταν στο τέλος της ομιλίας κάποιο από τους παρευρισκομένους αναφερθήκαν σε δίκες τους αναμνήσεις θυμούμενοι τον αγνό και γεμάτο καλοσύνη χαρακτήρα και το έργο των σπουδαίων αυτών ανδρών.

Ακλούθησε ένα after action με κέρασμα και Συριανές χαλβαδόπιτες προσφορά της διάσημης Βιοτεχνίας λουκουμιών Α&Β Λειβαδάρας που πρόσφερε ειδικά για την βραδιά εκείνη με τους ακροατές και τον ομιλητή να συνομιλούν για διαφορά θέματα ιστορίας και αλλά σχετικά.

Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και συγκινημένοι άλλοι ενθυμούμενοι και άλλοι ακούγοντας και μαθαίνοντας για πρώτη φορά τα σημαντικά έργα και ημέρες των εξαίρετων Αυτών Συμπολιτών μας.

Η Ίδια επίσης εκδήλωση θα επαναληφτεί το Καλοκαίρι ΚΑΙ στην Ερμούπολη σε μια λαμπρή Εκδήλωση Έκπληξη καθώς και στην συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Προσωπικά ευχαριστώ με ολη την κάρδια μου όσους παραβρεθήκατε και σας υπόσχομαι να συνεχίσω με το ίδιο πάθος τον ίδιο απαράλλακτο σεβασμό και αγάπη την διάδοση της αληθινής και μεγάλης ιστορίας του νησιού μας. Και αυτό θα το κάνουμε μαζί όπως ως σήμερα το κάνουμε.

Καλή Συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους μας.

Σε ένα καλύτερο μέλλον για το νησί μας.

Παναγιώτης Κουλουμπής

2 Μαρτίου 2018

Αθήνα, Ερμούπολη, Σύρος Κυκλάδες, Ελλάδα




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/enas.panagiotis/media_set?set=a.1218744054926585.1073742174.100003730060062&type=3&pnref=story




101 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page