top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.


Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια έξαρση κάποιου «ΙΟΥ» που στέλνει βιντεακια η φωτογραφίες στους φίλους σας και στις επαφές σας γενικά. Μπορεί αυτος ο «ιός» να έχει αυτό το ίδιο και σε έμενα. Εγώ έχω λάβει πολλά τέτοια είτε χρωματακια είτε βιντεακια είτε φωτογραφίες από πολλούς από εσάς. Επειδή τον ξέρω ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΩ και ούτε καν ασχολούμαι.


Θα σας δώσω μια συμβουλή πώς να αποφεύγετε όχι μόνο αυτόν τον «ιό» αλλά και γενικότερα όλους τους ιούς στο facebook. Η λύση είναι μια και τόσο απλή που θα σας εκπλήξει. Αυτός ο «ιός» είναι ένας ιός που τον χρησιμοποιούν μερικοί facebook-ικοί χάκερς που κάνουν το εξής απλό. Ζητούν να γίνουν φίλοι σας. Μόλις γίνουν φίλοι σας μπαίνουν μέσα στο friend list σας και αρχίζουν να στέλνουν αυτόν τον «ιό» που όπως είπαμε δεν είναι επικίνδυνος για το PC σας αλλά είναι ενοχλητικός και αδιάκριτος για τους φίλους σας και εσάς τους ίδιους.


ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΚΑΜΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ αν δεν εξετάσετε κάποια φυσικά και λογικά κριτήρια για αυτόν. Προσέξτε ποια πρέπει να είναι αυτά τα κριτήρια. 1. Όταν κάποιος σας κάνει αίτημα φιλίας μπείτε μέσα στο προφίλ του και κοιτάξτε προσεκτικά αν το προφίλ του έχει «κίνηση» με άλλους φίλους σας. Όχι αν έχετε ίδιους φίλους αλλά αν έχει επίδραση με άλλους φίλους σας. Παρατηρήστε να μιλεί η συζητάει με φίλους σας η γενικά αν έχει κοινωνική δραστηριότητα. Όχι να ανεβάζει βιντεακια και φωτογραφίες αλλά να συζήτα ΜΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΩΣΩΠΑ. 2. Όταν κάποιος σας κάνει αίτημα φιλίας. Και δεν τον γνωρίζετε στείλτε του μήνυμα. «Δεν σε γνωρίζω. Ποιος είσαι? Γνωριζόμαστε? Αν δεν είστε φίλοι το μήνυμα σας θα πάει στα spam για αυτό πρέπει να κάνετε δυο πράγματα. Στείλτε το μήνυμα και γράψτε του ότι «αν δεν πατήσεις σε πέντε ημέρες θα σε διαγράψω η θα σε μπλοκάρω» Αν είναι υπαρκτό πρόσωπο Και ΈΛΛΗΝΑΣ… θα σας απαντήσει. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟ και μπλοκάρετε τον.

3. Αν λάβετε ένα από αυτά τα βιντεακια η φωτογραφίες από κάποιον φίλο σας ενημερώστε τον φίλο σας ότι το έστειλε με μήνυμα. Μπορεί εκείνος να μην το γνωρίζει. 4. Ενημερώστε με την ειδική εφαρμογή που έχει το facebook ότι ο «τάδε» φίλος σας

έχει προσβληθεί από «ιό» η αν γνωρίζεται ποιος έστειλε τον ιό ενημερώστε πάλι το facebook Έχει ειδική εφαρμογή που βρίσκεται στον «Έλεγχο Απορρήτου» . Αυτός βρίσκεται δίπλα στο εικονίδιο στην μπλε μπάρα δίπλα στην ένδειξη που σας ενημερώνει ότι έχετε μηνύματα και σημειώνεται με κυκλάκι που έχει μέσα ένα ερωτηματικό (?) 5. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ να ανοίξετε ένα μήνυμα αν δεν ξέρετε τι είναι η δεν σας γεμίζει το μάτι η σας κάνει να νοιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά. ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ γενικά στο facebook. Η περιέργεια στο facebook δεν είναι καλό πράγμα. 6. Μείνετε με τους φίλους σας. Και ζητάτε να κάνετε φίλους μόνο όσους γνωρίζετε. 7. Να φροντίζετε πάντα να ζητάτε φιλία από προφίλ ανθρώπων που έχουν ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και όχι ψεύτικες η χωρίς φωτογραφίες. Έκτος αν γνωρίζετε το άτομο που κρύβεται πίσω από το χωρίς φωτογραφία προφίλ.

8. Γενικά να γνωρίζεται ότι όχι μόνο το facebook αλλά όλο τον ιντερνέτ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟ. Πίσω από κάθε Social Air κρύβεται μια τεραστία βιομηχανία πληροφοριών που εξετάζουν την κάθε λεπτομέρεια των φωτογραφιών, των φιλών ακόμα και τις επαφές, αναρτήσεις και παρουσίες σας ακόμα. 9. Μην δίνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας η τον κωδικό πρόσβασης ακόμα και στον καλύτερο φίλο σας η ακόμα και στο πιο άτομο της εμπιστοσύνης σας. Δεν ξέρετε τι «αθώο» θα κάνει και μπορείτε εσείς να μπλεχτείτε σε περιπέτειες που δεν φαντάζεστε. 10. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ … ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ.. Και μην ζητάτε φίλιες από ανθρώπους που δεν ξέρετε…. Είναι ότι χειρότερο λάθος μπορείτε να κάνετε ισότιμο του να μπείτε σε ένα σπίτι γεμάτο κίνδυνους που δεν γνωρίζετε. 11. Να φέρεστε στο facebook όπως θα φερόσαστε στην κανονική καθημερινή ζωή σας. Δεν συζητάτε με αγνώστους και δεν εμπιστεύεστε το όνομα και την προσωπικότητα σας ούτε κάνετε φίλιες με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε

Αυτά τα πολύ απλά καλοί φίλοι. Καλή τύχη. Και να προσέχετε. Φιλικά πάντα Παναγιώτης Κουλουμπής. 22 Απριλίου 2018 Ερμούπολη Σύρος Κυκλάδες Ελλάδα.

130 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page