top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Να κάνουμε Ανθρώπινες Σχέσεις Όχι δημόσιες σχέσεις


Αλήθεια σας λέω αυτά ήταν τα λόγια μιας φίλης μου που χθες με συγκλόνισαν. Η φίλη μου είναι μια αληθινά γλυκεία και χαμογελαστή κυρία με ένα πηγαίο χαμόγελο και μια καλοσύνη που αναδύεται από μέσα της σαν κρυστάλλινο νερό από ρυάκι που βγαίνει μέσα από μια εύφορη πεδιάδα γεμάτη πολύχρωμα λουλούδια. Συναισθηματικά λουλούδια . Ίσως να φαίνει το πράσινο και η αρχοντιά των Χρουσών στην Σύρο που κατοικεί η κοπέλα αυτή. Μια αληθινή Κυρία. Τα Χρούσα στην Σύρο. Το μοναδικό μέρος του «πέτρινου» και άγονου νησιού μας που το πράσινο βρήκε πρόσφορο έδαφος να ανθίσει.

Και εκεί ακριβώς κάποιοι παλιοί σοφοί πλούσιοι σε πνευματικό αλλά και υλικό πλούτο άνθρωποι διάλεξαν να κτίσουν τις κατοικίες τους. Δεν ηταν τυχαίο. Το πράσινο άλλωστε το ξέρουμε καλά. Είναι ένα χρώμα που απαλύνει τις αισθήσεις. Επίσης το πράσινο είναι και το χρώμα της Ελπίδας Η φράση αυτή εκφράστηκε εντελώς αυθόρμητα από τα χείλη της χθες συζητώντας να κάνουμε κάποια πράγματα μαζί στα πλαίσια των γνωστών σε όλους σας δραστηριοτήτων μου για την ανάδειξη του νησιού μας. Λέξεις που ειπώθηκαν σε ανύποπτο χρόνο με τον πιο γλυκό αυθορμητισμό. Ποσό απλό μερικές φορές είναι! «Εγώ να ξέρεις Παναγιώτη θέλω να κάνω Ανθρωπινές σχέσεις όχι δημοσιές σχέσεις» Ποσό δίκιο έχει η φίλη μου. Αν πρώτα δεν καταφέρουμε να τελειοποιήσουμε. Να ειρηνεύσουμε και να απαλύνουμε τις ανθρωπινές σχέσεις μας πως είναι δυνατόν να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επαγγελματικών και δημόσιων σχέσεων. Πως είναι δυνατόν να πλουτίσουμε αν πρώτα δεν μπορέσουμε να κατανοήσουμε πως οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Να μοιραστούμε μεταξύ μας ανθρωπιά και λίγο από τον πνευματικό μας πλούτο ο ένας στον άλλο και ύστερα πολύ αργότερα να έρθει φυσικά ο υλικός πλούτος.

Σε ευχαριστώ καλή μου φίλη. Μου έδωσες μια φράση να θυμάμαι για πάντα. «Να κάνουμε Ανθρωπινές σχέσεις. Όχι δημοσιές σχέσεις» Αυτό έχουμε ανάγκη. Πόση σοφία. Πόση αλήθεια πόση ειλικρίνεια πόση ανθρωπιά μέσα σε λίγες λέξεις. ¨Να Κάνουμε Ανθρώπινες σχέσεις. Όχι δημοσιές» αυτό έχουμε ανάγκη…


Η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο είναι από το έργο Human Relations: The Art and Science of Building Effective Relationships, Books a la Carte, 2nd Edition της Vivian McCann ©2017 Παναγιώτης Κουλουμπής 30 Μαρτίου 2018 Ερμούπολη, Σύρος. Κυκλάδες Ελλάδα.

51 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page