top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Δεν μεγάλωσες ποτέ Η φανταστική χώρα του ποτέ στο θεατρο Απολλων

"Δεν μεγάλωσες ποτέ". Η ονειρική και φανταστική "Χώρα του ποτέ" και ο θρυλικός Πίτερ Παν το αγόρι που αρνιόταν να μεγαλώσει ζωντανεύουν στο θέατρο Απόλλων στο πιο πιο ευφάνταστο Μιούζικαλ που είδαμε ποτέ σκηνοθετημένο και εκτελεσμένο απο την φοιτητική θεατρική ομάδα Υποκριτές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σύρου.

Συνεργάζοντε μοναδικά και ευφυέστατα με την φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης,

Η φοιτητική θεατρική ομάδα σκηνοθετεί, εκτελεί και παρουσιάζει το έργο του διάσημου Σκωτσέζου συγγραφέα και δραματουργού Τζέιμς Μάθιου Μπάρι που δημιούργησε το θρυλικό χαρακτήρα ενός αγοριού που αρνείται να μεγαλώσει.. Τον Πίτερ Παν τον οποίο εμπνεύστηκε από τους φίλους του, τα αγόρια της οικογένειας Λουέλιν Ντέιβις που μεγάλωναν μαζί.

Ο Μυθιστορηματικός χαρακτήρας, που έπλασε ο σκωτσέζος συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι μεταφέρθηκε με επιτυχία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ απασχόλησε και την ψυχανάλυση. Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Μπάρι παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του Πίτερ Παν στο νοσοκομείο Παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital.

Ο Πίτερ Παν αποτελεί σύμβολο της αιώνιας νιότης, ανεμελιάς και χαράς.

Ο Συγγραφέας γνωστός και ως Τζ. Μ. Μπάρι (J.M.Barrie) ειναι μέλος του Τάγματος της Αξίας ενω το 1913 τιμήθηκε με τον τίτλο του βαρώνου γεννήθηκε στο Angus του Kirriemuir, και ήταν ο προτελευταίος από δέκα αδέρφια. Σπούδασε στην Ακαδημία Dumfries και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Νότιγχαμ, ώσπου άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και αργότερα με τη δραματουργία.

Το ξέρετε πως πάντα μου αρέσουν οι τέλειες ιδέες ειδικά αν είναι απο παιδιά. Και ακόμα πιο πολύ όταν ειναι απο τους "δικούς" μας μοναδικούς για το τμήμα τους φοιτητές του Πανεπιστημιου Αιγαιου.

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες 9 Μαΐου - 11 Μαΐου 8,00 μμ στο θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Υποστηρίξτε τα παιδιά αυτά!

Αν δεν υποστηρίξουμε το μέλλον μας ποιον θα υποστηρίξουμε ... ?!?!?!

Παναγιώτης Κουλουμπής

8 Μαΐου 2018

Ερμούπολη, Σύρος Κυκλάδες Ελλάδα.



62 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page