top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Το Πιο«Ονειρικό» Εικαστικό Ταξίδι Έκθεση που έγινε πότε στην Σύρο



Η διακεκριμένη Συριανή και απανωχωρίτισσα Καρμέλλα Στεφάνου μας προσκαλεί στον φανταστικό και «Ονειρικό» της κόσμο σε μια μοναδική ξεχωριστή θαυμάσια και παραμυθένια έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο.

Είμαι ένας άνθρωπος που εξ αιτίας του ότι καταπιάνομαι με την ιστορία συνεπώς πολλές φόρες με τον μύθο και το όνειρο αλλοτινών εποχών. Συνεπώς μου αρέσουν οι ονειροχώροι και τα ονειροτοπία. Αυτές τις ημέρες μια ΟΝΕΙΡΙΚΗ εικαστική έκθεση πραγματοποιείται στην Σύρο. Στην Άνω Σύρο στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δίπλα ακριβώς από την περιβόητη «κατώγα» του Λιλή. Η Έκθεση «Ονειρικόν» της διακεκριμένης Συριανής απανωχωρίτισσας Καρμέλλα Στεφάνου. Ο επισκέπτης που θα «εισχωρήσει» στον ονειρικό κόσμο της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ αυτής έκθεσης νοιώθει ότι ξαφνικά από τον ρεαλιστικό κόσμο κάνει ένα φανταστικό κόσμο σε ένα άλλο κόσμο.. Παραμυθένιο. Μένει να περιπλανιέται εντυπωσιασμένος συνειδητοποιώντας ότι αυτά που αντικρίζει το «γήινο» βλέμμα του ξεπερνούσαν κατα πολύ κάθε προσδοκία και «όνειρο».


Ω ναι!!! Νοιώθει να Βρίσκεται στο πιο ωραίο παραμύθι τέχνης που θα έχει βρεθεί ποτέ του. Τα έργα της Καρμέλλα Στεφάνου είναι γεμάτα αληθινή τέχνη. Καταρρακτώδη πεντακάθαρη εμπνευσμένη λυρική και γεμάτη χρώματα ιδέες και ομορφιά. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα δει κάποιος και να μην νοιώσει ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Κάτι μεγάλο.. κάτι όμορφο.. Άλλα το σπουδαιότερο … κάτι παραμυθένιο. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η καλλιτεχνική γοητεία που εκπέμπουν τα εκθέματα – έργα της έκθεσης. Ποιητικός χρωματικός λυρισμός και εφευρετικές τεχνικές συνδυασμένος πολλές φόρες εντελώς διαφορετικών υλικών σε ένα ….ΝΑΙ ! είναι αλήθεια παραμυθένιο αγγέλιασμα όπου μονό στους μύθους μπορεί κανείς να συναντήσει.

Σε συνεπαίρνει και σε απογειώνει μια αληθινή πεντακάθαρη σαν τα χρωματική πηγαία εμπνευσμένη γητειά μιας καλλιτέχνιδος που κάνει ξεχωριστά έργα. Για ενα απλό και μόνο λόγο.. Γιατί η παιδεία συνυπάρχει με την μεγάλη ψύχη και την ομορφιά που έχει στον μυαλό της. Είναι μια μορφωμένη κάπελα η Καρμέλλα. Και κοσμογυρισμένη. Συνδυασμός που συνειρμικά και λογικά σημαίνει ανοικτούς ορίζοντες πνεύματος ψυχής και εμπνεύσεως. Ενας καλλιτέχνης κάνει έργα που αρέσουν αν υπάρχει ομορφιά άλλα και συνειδητοποιημένη άξια της κοινωνίας που ζει... Η...της κοινωνίας που ονειρεύεται. Και η Μαρκέλλα ξέρει πολύ καλά και σωστά να ονειρεύεται και πνευματικά άλλα το πιο σπουδαίο από όλα ξέρει πως αυτόν τον ονειρόκοσμο της να τον μεταφέρει στον καμβά στα υλικά και στα αντικείμενα που συνδυάζονται μοναδικά στα έργα της. Φτιάχνει ένα παραμύθι. Και σαν όλα τα παραμύθια έχουν ένα κόσμο καλύτερο. Ενα κόσμο όπως το θέλουμε η να θέλετε καλύτερα, όπως τον ελπίζουμε. Ενα κόσμο που ζούμε … άλλα και που θα επιθυμούσαμε να ζούμε.

Και αν αυτό δεν είναι αληθινή τέχνη τότε τι είναι? Ναι ξέρω τι είναι. Είναι τα έργα της χαμογελαστής Καρμέλλα. Που σαν μικρή σταχτοπούτα ξεκίνησε το παραμυθεί της στον κόσμο της τέχνης και σήμερα αυτό το κοριτσάκι που μεγάλωσε σε ενα σπίτι στην Ανω Συρο και ονειρευόταν με τα πινέλα, τα χρώματα τα εργαλεία του ζωγράφου και εικαστικου να αγκαλιάσει το σύμπαν στην πιο γλυκιά αγκαλιά του πιο ευφάνταστου ονείρου της.

Και το έκανε με τον πλέον εμπνευσμένο και όμορφο τρόπο.. Με την τέχνη της Με την πιο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Παραμυθένια έκθεση που εγώ προσωπικά θυμάμαι να έχει γίνει στην Σύρο. Και το πιο σημαντικό για εκείνη λίγα μετρά πιο κάτω από το μικρό σπιτάκι που μεγάλωσε στην Άνω Σύρο. Αυτό σημαίνει επιτυχία. Οι εικαστικές περιπέτειες που τόσο όμορφα μας άνοιξες μας αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι υπάρχει ακόμα ομορφιά στον κόσμο. Υπάρχει φυγή και αυτή μπορεί να είναι η τέχνη που ψάχνουμε να μας εκφράσει. Υπάρχουν νέοι δρόμοι να διαβούμε ακόμα και να νοιώθουμε χαρούμενοι.


Υπάρχουν ονειροχώρες που μας περιμένουν. Και το πιο σπουδαίο ακόμα.. Υπάρχουν εκείνες οι νεραΐδες και τα ξωτικά που ζουν ανάμεσα μας και ζωγραφίζουν στήνουν πλάθουν κάμνουν και δημιουργούν με απίστευτη μεγαλειώδη αστείρευτη ονειρεμένη έμπνευση και μας ξεναγούν εν τέλη στα τοπία τους. Καλώς σε βρήκαμε στον κόσμο σου και ευχαριστούμε που μας κάλεσες και μας πασες. Έχω αγωνία ήδη για το επόμενο άκρως επιτυχημένο εικαστικό όνειρο και δηλώνω από τώρα φανατικός μόνιμος κάτοικος ταξιδευτής του. ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ….

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 26 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας από 11:00-13:30 και 19:00-10:00.

Ευχαριστώ Καρμέλλα. Για όλα…. Παναγιώτης Κουλουμπής 06 Αυγούστου 2018 Ερμούπολη, Άνω Σύρος, Σύρος Κυκλάδες Ελλάδα

110 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page