top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Τα Χίλια Πρόσωπα Της Μουσικής Το παλιό καλό ραδιόφωνο στην Σύρο


Μια όμορφη ανάμνηση δημιουργικής ποιότητας από τις παλιές ένδοξες ημέρες και εποχές του Καλού Ραδιόφωνου στην Σύρο. Ηταν μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της διάσημης Μουσικής Ραδιοφωνικής Εκπομπής μου. Υπήρξαν πάρα πολλές περίοδοι μεγάλων επιτυχιών, βραβεύσεων ως η καλύτερη μουσική ραδιοφωνική εκπομπή, διεθνών αναγνωρίσεων και διακρίσεων. Μερικές από αυτές ηταν «Η Καλύτερη Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή» «Η Πιο αγαπημένη Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή» Και «Μια από τις παλαιότερες και Ακόμα Αγαπημένες Μουσικές Ραδιοφωνικές Εκπομπές»

Έπαιξε σε πολλά ραδιόφωνα σε ολη την Ελλάδα με αναμεταδώσεις και LIVE. Στην Σύρο έπαιξε στον πρώτο Ιδιωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό τον θρυλικό «Κύκλο» Μετά Στον «Κόσμο 90» τον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου της Ερμούπολης. Στον «Αιγαίο FM και στο FM1 Ραδιόφωνο. Σε όλους τους Συριανούς δηλαδή… Όμορφος σωστός, λόγος, ωραία μουσική, σωστές επιλογές «ραδιοφωνικών» τραγουδιών με πληροφορίες, εξαιρετικά διαλεγμένη μουσική. Ιστορία κάθε τραγουδιου και μουσικού. Συνεντεύξεις. Παρουσίαση νέων σημαντικών κυκλοφοριών. Συνεργασίες με μεγάλες φίρμες και εταιρίες που ηταν χορηγοί Και συνεργάτες. Μεταξύ αυτών των «Μεγάλων» και η Συνεργασία με την παγκοσμία PEPSI στα μέσα του 90 που με τα παράλληλα «παιχνίδια» μας είχε εκτοξεύσει ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ σε ένα από τα ψηλότερα επίπεδα αναγνώρισης. Για την Ιστορία ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, το Έντυπο αυτό μοιραζόταν σε διαφορά καταστήματα. Παντός Τύπου. Από εμπορικά ως Καφέ, εστιατόρια, συνέργεια, εργοστάσια και βραδινά «μαγαζιά» διασκέδασης. Σε δεκάδες σημεία που ακουγόταν Τα Χίλια Πρόσωπα Της Μουσικής.

Οι θαμώνες, οι ακροατές οι εργαζόμενοι, οι DJs και γενικά οποίος ήθελε που ήξερε από την μουσική που ακουγόταν εκείνη την εποχή ψήφιζε τα 10 αγαπημένα του τραγούδια. Μετά συλλέγαμε τα έντυπα και μια ημέρα της εβδομάδας (συνήθως παρασκευές η τετάρτες) παρουσίαζα αυτά τα κομμάτια σε μια ειδική εκπομπή που είχε όπως φαντάζεστε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακροαματικότητα αφού οι ίδιοι ακροατές είχαν επιλέξει να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στην αγαπημένη τους εκπομπή. Η εκπομπή εκείνη την εποχή είχε Χιλιάδες ακροατές όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα σε όλο τον κόσμο αφού Τα Χίλια πρόσωπα Της Μουσικής αναμεταδιδόταν η παιζόταν σε ξένα ραδιόφωνα σε όλο τον πλανήτη. Από την Γερμανία, Ολλανδία Αγγλία, ως Αμερική και Αυστραλία σε Ελληνόφωνα άλλα και μη Ελληνόφωνα Ραδιόφωνα. Ήταν απίστευτη η τιμή (και η αίσθηση) να παίζεται μια Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή στα Ελληνικά σε ένα κοινό που ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να έχει τεράστιες ακροαματικότητες.

Ακόμα και σήμερα εν έτη 2017 και αρκετά χρονιά που η εκπομπή δεν «βγαίνει» πλέον στον «αέρα» συναντώ ανθρώπους που να μου λένε ότι έχουν ακόμα ΚΑΣΕΤΕΣ με την εκπομπή μου που τις ηχογραφούσαν και τις άκουγαν όταν δεν είχαν ραδιόφωνο είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση του αγώνα και της που έκανα ώστε να παρουσιάζω μια άψογη και άρτια επαγγελματική μουσική ραδιοφωνική εκπομπή για τους ακροατές μου και μόνο για αυτούς. Για αυτό δεν την ξέχασαν και για αυτό έμεινε στην ιστορία του μουσικού ραδιόφωνου. Όμορφα χρονιά. Τότε που το ραδιόφωνο ηταν συντροφιά, ενημέρωση. Παρέα και διασκέδαση. Τότε που οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ηταν οι «άγνωστοι φίλοι» που τους άκουγαν τις ώρες της δουλείας, της ξεκούρασης, της ηρεμίας της ώρας που ήθελαν να μάθουν τα νέα και απλά να ακούσουν κάτι σωστό και ωραίο. Ήταν τα χρόνια εκείνα που το ραδιόφωνο ηταν αγνό. Φιλικό. Ανθρώπινο. Ο φίλος κάτω από το μαξιλάρι το βραδύ. Στο πρεβάζι του παράθυρου, η συντροφιά στο τιμόνι και η παρέα στο μαγαζί. Όμορφα χρονιά που με την έλευση του Ιντερνέτ και των Ιντερνετικών ραδιόφωνων. Το Υou Tube και όλα αυτά τα μέσα που σήμερα μπορείς να ακούσεις οποία και όση μουσική θέλεις χάθηκε.. Και μαζί του χάθηκε η μαγεία του αληθινού ραδιόφωνου. Τα Χίλια Πρόσωπα Της Μουσικής είχαν μια ιστορία πάνω από 28 χρονιά στο ραδιόφωνο.

Τα τελευταία από αυτά και στο Ιντερνέτ. Όμως όπως σας είπα το ιντερνέτ «χάλασε» την μαγεία. Και έτσι δεν ήθελα να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο. Από την εκπομπή αυτή βγήκαν πολλά παιδιά που ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα μέσα από αυτήν αφού έδινα μικρόφωνο και τους μάθαινα τα μυστικά του ραδιόφωνου σε όποιον μου το ζητούσε με χαρά και ευχαρίστηση. Πολλοί από αυτούς συνεχίζουν ακόμα. Άλλοι με την ποιότητα που τους δίδαξα και παλεύαμε μαζί να δώσουμε στους ακροατές μας τότε. Φυσικά όπως όλα σε αυτήν την παράξενη και αλλοπρόσαλλη χώρα και αυτόν τον τόπο που ζούμε όπως και όλα που διέπουν το DNA της ιδιοσυγκρασίας του λάου μας, είχε τους εχθρούς της. Τους Πολέμιους της. Αυτούς που μισούσαν την αγάπη του κόσμου που την αγαπούσε και την άκουγε καθημερινά. Τους ρουμάνους που δεν είχαν να πουν ένα καλό λόγο. Που ήθελα να την σταματήσουν η να την καταστρέψουν. Δεν το επέτυχαν φυσικά ποτέ παρ όλες τις ομολογουμένως φανταστικές προσπάθειες τους. ΠΩΣ μπορείς να καταστρέψεις κάτι που είναι Ωραίο. Σωστό, Αγνό? Η ποιότητα δεν χαλιέται. Και η Αγνή προσφορά δεν νικιέται . Ούτε η Αλήθεια φιμώνεται.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

https://www.facebook.com/TaXiliaProsopaTisMousikis/?hc_ref=ARRRKBLfFW86q8pHPdhJY1YnTz4s_64kya5THrBjUxlRt0bQQ47NIbrAl3BC8YtSQ7g


Παναγιώτης Κουλουμπής 11 Νοεμβρίου 2017 Ερμούπολη Σύρος, Κυκλάδες, Ελλάδα

71 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page