top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Syros Stories / Παναγιώτης Κουλουμπής Δημοσιεύσεις στο Syrostoday

Έγινε ενημέρωση: 27 Ιουλ 2020


στο Παρακάτω link να διαβάστε ΟΛΕΣ τις δημοσιέυσεις.

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου ευχαριστω το syrostoday.gr για την Άψογη Επεξεργασία, Επιμέλεια, Δημοσίευση και Τέλεια Εποικοδομητική Συνεργασία μας.

Η εργασία της επιμέλειας της επεξεργασίας και της δημοσιοποίησης τέτοιων άρθρων είναι μια χρονοβόρα,δύσκολη και κοπιαστική δουλειά. Αυτό το αναγνωρίζω εγώ πολύ καλά και το σέβομαι.

Σας υπενθυμίζω ότι μπορείτε να ξαναδιαβάσετε και να βρείτε όλα τα άρθρα μου στο site του syrostoday.gr στην δεύτερη μπάρα στην ενότητα Syros Stories https://www.syrostoday.gr/SyrosStories Εκεί υπάρχουν όλα τα προηγηθέντα άρθρα με ημερομηνία δημοσίευσης.

Ευχαριστώ θερμά για την άψογη και δημιουργική συνεργασία Συνεργάτες, Πηγές, Αναγνώστες και Φίλους που βοηθούν σε αυτό το έργο της έρευνας και δημοσίευσης της μεγάλης Ιστορίας Της Σύρου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Παναγιώτης Κουλουμπής

Δημοσιογράφος - Ιστοριογράφος - Ερευνητής της Συριανής Ιστορίας

Επίσημο Μέλος της Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Και Συγγραφέων Τουρισμού Και Πολιτισμού. (FIJET) World Federation of Travel Journalists and Writers με αναγνωρισμένο διεθνώς ένα σπουδαίο, πολυετή και σημαντικό έργο στον πολιτισμό και την ιστορική έρευνα.

Ο Παναγιώτης Κουλουμπής γεννήθηκε στην Σύρο.

Το όνομα και η οικογένεια του προέρχονται  από παλιά ναυτική οικογένεια Συριανής και Ανδριώτικης καταγωγής.

Από τα πρώτα νεανικά του χρόνια  διαβάζει πολύ και  ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας νέους τόπους, ανθρώπους, κουλτούρες και παρατηρώντας τον τρόπο ζωής των λαών.


Πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την αρθρογραφία ορθογραφώντας σε διάφορα έντυπα θέματα μουσικής και ιστορίας.

Σπούδασε στην σχολή Εμπορικού ναυτικού Ασπροπύργου και στην συνεχεία ταξίδεψε ως αξιωματικός του Εμπορικού ναυτικού.

Στην συνεχεία επανήλθε στην Σύρο και εργάστηκε στο Νεώριο.

Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παράγωγος υπήρξε  ιδρυτής ραδιοφωνικών σταθμών και συνεργάστηκε επί πάνω από μια 25ετια με πολλά ραδιόφωνα.

Δεν σταμάτησε ποτέ να αρθρογραφεί σε θέματα ιστορίας και μουσικής  σε διάφορα έντυπα και sites και πραγματοποιώντας ξεχωριστές και πρωτότυπες ραδιοφωνικές εκπομπές σε διάφορα MEDIA.

ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ με πληθώρα δημοσιεύσεων.

Έχει γράψει και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και έρευνες σχετικά με την ιστορία της Σύρου αλλά και άλλες γενικότερου  ιστορικού ενδιαφέροντος.

Επικεντρώνει τις έρευνες του σε σπάνια και άγνωστα ιστορικά γεγονότα προσφέροντας  μια νέα οπτική και αναγνωστική πρόταση της ιστορίας.

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με πολλά ιδρύματα, πανεπιστήμια και οργανισμούς ιστορίας πολιτισμού και παράδοσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες και παρουσιάσεις ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου  και  διοργανώνει κατά καιρούς κύκλους ομιλιών  που αναφέρονται  σε σπουδαία και σημαντικά ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες της Σύρου.

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται ακατάπαυστα με τηλεοπτικά και ιστορικά κανάλια του εξωτερικού και της Ελλάδας ως ιστορικός σύμβουλος και παρουσιαστής  παρουσιάζοντας την ιστορία της Σύρου σε ιστορικά και ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ.

Είναι  ο ιδρυτής της ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΝHΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ https://www.facebook.com/groups/446432229523352/ που σκοπό έχει την διάδοση και διάσωση της Συριανής  Ιστορίας καθώς και την συλλογή τεκμηρίων.



Είναι επίσης ο ιδρυτής του Syros Stories https://syrosstories.wixsite.com/syrosstories


και στο FACEBOOK https://www.facebook.com/groups/263632537475861/?fref=ts ενός ιστορικού Blog όπου σε αυτό δημοσιεύει έρευνες και ιστορικά άρθρα με σκοπό να μπορούν ευκολότερα οι ερευνητές της ιστορίας να βρίσκουν οπτή χρειάζονται για τις δίκες τους έρευνες.

To BLOG δημιουργήθηκε απο ένα φοιτητή στου Πανεπιστημίου Αιγαίου ως δώρο προς εκείνον για την προσφορά και την συνεχή ανιδιοτελή βοήθειά του στους σπουδαστές των πανεπιστημίων και την προσφορά του στην έρευνα και την ιστορία της Σύρου.

Εμπνεύστηκε μαζί με ένα απόστρατο Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και πέτυχε την ιστορική την Αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδος στην Σύρο.

Αγαπά και του αρέσει να προστατεύει τα ζώα.

Έχει δυο δίκες του ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδονται στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου





Και οι Δυο πολύ ιδιαίτερες ξεχωριστές και άκρως ενδιαφέρουσες.

«Τα Ζώα είναι ότι μας απέμεινε να μας θυμίζει τον παράδεισο»

μια εκπομπή για τις αγνές σχέσεις ανθρώπων και ζώων και των ανθρώπων,

και την εξαιρετικα πρωτότυπη ραδιοφωνική εκπομπή .....

«Στα Κύματα Της Ιστορίας»  Μια ξεχωριστή εξαιρετικα πρωτότυπη σε παρουσίαση και ραδιοσκηνοθεσία εκπομπή που διηγείται την Ιστορία της Σύρου.

Και οι δυο βασισμένες σε τεκμηριωμένα ιστορικά ντοκουμέντα και γεγονότα.

Προτιμά τα λίγα λόγια και το χαμηλό προφίλ για τον εαυτό του αφήνοντας το έργο του που είναι εντελώς ανιδιοτελές να φαίνεται περισσότερο.

Για το έργο του και την προσφορά του έχει τιμηθεί με μεγάλες τιμητικές διακρίσεις Εθνικού και Διεθνούς κύρους και αξίας τιμητικές διακρίσεις και συνεχίζει να τιμάτε ασταμάτητα.

«Πιστεύω, Αγωνίζομαι, Ελπίζω, Ονειρεύομαι, Ψάχνω,  Γνωρίζω, Μαθαίνω, Αλλάζω, Τολμώ, Εξελίσσομαι, Είμαι Ελεύθερος»

Είναι το λόγγο του και αυτό λέει ότι τον εκπροσωπεί  μαζί με το έργο που προσφέρει στην Ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει σειρά βιβλίων ιστορικού περιεχομένου για την Σύρο καθώς και ένα μυθιστόρημα και ένα ακόμα ταξιδιωτικής εμπειρίας βιβλίο.

213 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page