top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠαναγιώτης Κουλουμπής

Syros City Trail 2018 Τρέχοντας την Ιστορία της Σύρου

Οι ομάδες του Syros Ran

και Syros City Trail

του μεγαλύτερου δρομικού γεγονότος των Κυκλάδων διοργανώνουν και φέτος τον περιβόητο και άκρως επιτυχημένο ετήσιο διεθνή Αγώνα Πόλης Syros City Trail 2018 και πλέον περιμένουν να φιλοξενήσουν τους περισσότερους από τους 150 αθλητές από thn Ελλάδα και το εξωτερικό που δήλωσαν συμμετοχή στον διάσημο αυτόν αγώνα που διεξάγεται στην πανέμορφη Σύρο.
Είναι ο 4ος κατά σειρά αγώνας. Τον ονομάζουν «Τρέχοντας Την Ιστορία» και φέτος είναι αφιερωμένος στον Δημήτριο Βικέλα τον οραματιστή και αναβίωση των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων.

Η Παρουσίαση, η Τεχνική Ενημέρωση και η ομιλία - αφιέρωμα στον Δημήτριο Βικέλα θα γίνει στο ιστορικό και μοναδικό κτήριο του Μεγάρου Βελισσαρόπουλου που φιλοξενείται σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κυκλάδων ένα από τα πρώτα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα που ιδρυθήκαν στην Ελλάδα και που φέτος γιορτάζει τα 100 από την ίδρυση του.

Τι διάσημο αυτό κτήριο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης μεταξύ του διασήμου θεάτρου Απόλλων και της θρυλικής Εκκλησιάς του Άγιου Νικολάου του Πολιούχου της Σύρου.

Φέτος μια ακόμα πρωτοτυπία είναι ότι παράλληλο με την τεχνική ενημέρωση οι αθλητές θα κάνουν μια ιστορική διαδρομή μαθαίνοντας και βλέποντας τα σημεία αυτά πως ήταν πριν από 190 χρόνια.

Στην ιστορική αυτή βόλτα δόθηκε το ευλογο λόγο αθλήματος όνομα «Τρέχοντας με την Ιστορία»


Την παρουσίαση - Ενημέρωση του αγώνα θα κάνει θα κάνει ο κ Ισίδωρος Παλαμάρης και το αφιέρωμα και την ιστορική ‘βόλτα» στον Δημήτριο Βικέλα θα κάνει ο κ. Παναγιώτης Κουλουμπής. Όλα αυτά θα συνοδεύονται με βιντεο με σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Αξίζει να πούμε ότι η διαδρομή είναι έτσι επιλεγμένη που διασχίζει ΟΛΗ την ιστορική Ερμούπολη και τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου περνώντας από τα πιο γνωστά και ιστορικά σημεία του Νησιού. Τα μέρη και τα σημεία που θα τρέξουν οι αθλητές είναι μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας.

Η διαδρομή είναι 10χλμ και απευθύνεται σε αθλητές άνω των 18 ετών! Έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά εξαιτίας των απότομων αναβάσεων και των αρκετών σκαλιών (5000 σκαλιά που διασχίζουν ολη την Ερμούπολη και Άνω Σύρο) και υποδεικνύεται από καλαίσθητα πολύχρωμα βελάκια που οδηγούν τους αθλητές άλλα και από οργανωμένους και εκπαιδευμένους εθελοντές. Θεωρείται ως μια απόλυτη εμπειρία και μια μεγάλη αθλητική πρόκληση.

Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χώρες όπως Tailand , Finland , Switzerland, France , USA αλλά και Σύρος , Αττική , Αγρίνιο , Χίο , Θήβα , Λιβαδειά , Ναύπακτο , Πάτρα , Πρέβεζα, Ρόδο, Τήνο, Αμοργός.





Παναγιώτης Κουλουμπής

27 Αυγούστου 2018

Ερμούπολη Σύρος, Κυκλάδες Ελλάδα.


Syros City Trail – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 31.08.2018

11:00, Προσέλευση Αθλητών και Συνοδών

18:00 – 20:00, Λειτουργία Γραμματείας στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης

20:00, Τεχνική Ενημέρωση του αγώνα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων.

Ιστορική αναδρομή στην παλιά Σύρο με τίτλο «Τρέχοντας την Ιστορία»,

Μία ομιλία αφιέρωμα στον Συριανό Λόγιο Δημήτριο Βικέλα, τον άνθρωπο που οραματίστηκε και επέτυχε την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων, όπου είναι αφιερωμένο φέτος το 4ο Syros City Trail

Ομιλητές: Π. Κουλουμπής – Ι. Παλαμάρης

Σάββατο 01.09.2018

11:00, Προσέλευση Αθλητών και Συνοδών

11:00 – 17:00, Λειτουργία Γραμματείας στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης

12:00 – 14:00, Pasta Party στο εστιατόριο Ουζοπαγίδα

17:15, Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα

17:30, Εκκίνηση 3 & 10km

19:30, Λήξη Αγώνων

19:30, Απονομές

21:00, After Party στο Cafe-Bar Χαλανδριανή

Κυριακή, 02.09.2018

11:00, Ξενάγηση στην Άνω Σύρο από τους «Μικρούς Ξεναγούς»

12:00, Λήξη και αποχαιρετισμός…

144 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page